Copii, desen, pictura

toyota_dream_car_art_contest_banner

Este stiut faptul ca trebuie sa-ti indrumi copilul, inca de la varste fragede, catre lucrurile care-l atrag, fie ele pasiuni artistice, culturale sau chiar viitoarea meserie.
Luam cazul desenului, picturii. Unii se nasc cu o inclinatie spre asa ceva, altii muncesc din greu pentru a ajunge cat mai sus, depasind si pe cei cu inclinatia, dar care nu au fost educati indeajuns. Na, nu este suficient sa iti placa, mai trebuie sa si muncesti.
Cu cat iti educi copilul mai devreme in pasiunea lui, cu atat are o sansa in plus printre altii la fel de buni ca si el.

Corect ar fi ca orice sansa sa fie fructificata atunci cand se iveste. Exista cursuri, gratuite sau nu, exista concursuri, sanse si iar sanse.
Bun, gata cu introducerea. Scopul articolului era sa-i raspund Mihaelei la 3 intrebari. Deci:

1. Credeţi că românii au talent?
Da, daca ar fi sa facem abstractie de emisiunea cu titlu asemanator unde isi dau intalnire toti circarii.

2. Cunoaşteţi copii creativi, plini de imaginaţie şi talentaţi la desen, pictură etc.?
Da. Ca o paranteza, sunt fericit cand mai intalnesc copii pasionati de grafica, desen etc. si fac tot posibilul sa-i ajut, pentru ca si cel mai mic ajutor conteaza.

3. Daca aţi şti că există un concurs internaţional de pictură care le poate dărui copiilor talentaţi o excursie în Japonia, alături de părinţi, le-aţi spune prietenilor şi cunoscuţilor?
Spuneam mai sus ca nu trebuie ratat nimic. Marele castig la un astfel de concurs sunt prietenii noi ce-ti impartasesc pasiunea si experienta.
Si daca tot am mentionat de concursuri, pana pe 15 martie 2014 puteti indruma copiii sa se inscrie la cea de-a 8-a ediție a concursului artistic Toyota Dream Car Art Contest. Detalii aici.
Spread the word!

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Copii, desen, pictura”

  1. excesdesare says:

    Multumesc din suflet pentru implicare!

  2. Parc says:

    Interesante intrebari si foarte bune raspunsuri, mi-a facut placere sa citesc acest articol. As avea si eu o intrebare.
    Daca nu iti dai seama care este pasiunea copilului tau, iar tu ai o pasiune pentru ceva anume, e ok sa il indrumi inspre pasiunea ta?

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: