Ziua Creativitatii – Partea 2

Zilele BIZ

Sesiunea 2 a Zilei Creativitatii din cadrul evenimentului Zilele Biz a fost un brief pentru cultura.

Da, si cultura trebuie promovata; da, exista asa ceva ca marketing cultural.

Actorul George Mihaita a inceput brief-ul pentru cultura.

El este unul din oamenii care au sprijinit tineretul de la Revolutie incoace si a facut destule lucruri frumoase pentru ei. Astfel, a infiintat, cu ajutorul lui Ion Cristoiu revista SALUT, prima revista de dupa Revolutie dedicata exclusiv tinerilor.

De la el a plecat si legea prin care a doua duminica a lunii mai a fost declarata “Ziua Adolescentilor”.

George Mihaita a cerut ajutorul celor prezenti pentru infiintarea unui club pentru iubitorii de teatru care au copii intre 4 si 10 ani. Astfel, ar fi frumos ca parintii ce vin la teatru cu copiii sa poata savura in liniste piesa. Copiii vor avea o camera separata unde li se vor pune la dispozitie carti si computere si vor fi insotiti de cate un actor.

Actorul ne-a mai povestit cum Banel Nicolita (da, si el se duce la teatru :) ) ii spunea Mihai, nu Mihaita, pentru ca este om mare – sau cat de dezamagit era cand nu il vedea pe “Mihai” pe scena si intreba “Dar titularii cand joaca?”.

George Mihaita mai are multe de spus in teatrul romanesc si poate, cu ajutorul nostru, va mai lansa proiecte faine.

Miruna Berescu, Director Festivalul de film independent Anonimul, ne-a povestit despre festivalul din Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii, locul perfect pentru a te bucura de filme in aer liber si a uita de problemele si poluarea urbana.

Festivalul Anonimul se vinde bine prin insusi locatia aleasa iar vizitatorii se bucura de atmosfera pana la orele tarzii ale diminetii.

Cristian Radu, Presedinte Fundatia Democratie prin Cultura, ne-a povestit despre Festivalul International de Teatru de la Sibiu si scopul acestuia: construirea unei platforme in care sa implice audienta, spectatorul sa simta ca face parte din poveste. Scopul a fost atins iar FITS este intr-adevar un Festival de Poveste.

Cristina Bazavan, o iubitoare de teatru ce isi dedica foarte mult timp FITS, ne-a povestit despre cum o agentie de zboruri a oferit discount la bilete tuturor romanilor care au mers la Londra pentru a vedea piesa Richard al III-lea cu Kevin Spacey, totul pornind de la un articol scris de Cristina pe blogul personal in urma caruia 15 romani si-au luat bilete de avion si la piesa respectiva. Adevarat marketing cultural.

Am mai aflat ca Beck’s nu da tricouri cu insemnele brandului oricui. Astfel, la FITS (Beck’s fiind sponsor)promoteriÈ›ele au fost alese cu grija, fiind umblate pe la teatru si avand o cultura care sa le permita sa faca fata oricaror intrebari puse de “carcotasi.”

Prin urmare, nu doar va puneti logo-ul pe un poster, pe un tricou, ci va asociati imaginea de brand cu acel eveniment.

Tiberiu Mercurian, Konzept Consulting, a adus Beck’s ca sponsor la FITS in 2011.

Iata cum a crescut vizibilitatea Beck’s in cadrul FITS, pe langa pachetele de promovare de “baza” oferite de FITS: stalpi directionali branduiti (indicatoare catre toate locurile Festivalului), tricourile branduite ale voluntarilor (300 de voluntari ce ofereau o expunere atat actorilor, organizatorilor cat si publicului), pastila de 3 minute – Jurnal de Festival – la Realitatea TV ce surprindea reporterita in diverse locuri in care erau amplasate si logo-uri Beck’s si promotii Beck’s desfasurate in 14 locatii HORECA.

Colaborarea FITS – Beck’s s-a dovedit asadar benefica pentru ambele parti. Trebuie doar sa vrei si vei reusi.

Sesiunea a 2-a a demonstrat ca marketingul cultural este un factor ce merita luat in calcul, FITS si Festivalul Anonimul oferind o expunere mare, iar ele nu sunt singurele.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: