Cat de important este designul unui blog?

In webdesign exista cateva reguli scrise si nescrise, reguli ce trebuiesc urmate sau nu atunci cand te apuci de un blog.
Au iceput sa apara din ce in ce mai multe bloguri si, odata cu acestea, din ce in ce mai multe teme pentru blogguri(in special wordpress).

Majoritatea bloggerilor aleg la intamplare prima tema care le apare in cale si care le place cat de cat. Si nu le pasa ca se aleg cu niste fonturi greu de citit atata timp cat ele sunt “cool”, nu le pasa ca au font alb pe un fundal gri atata timp cat au un header care le place(desi inca o duzina de blogguri mai au aceeasi tema si acelasi background).
Mai sunt acele cazuri in care temele sunt modificate de “artistul din sinea” bloggerului, acesta reusind sa creeze un kitsch sau o ciorba de culori.
Multora nu poti sa le ceri mare lucru, dar sunt aceia care pleca la drum cu un proiect pretentios, pentru care au planuri mari(si totusi se zgarcesc sa dea acolo 800 lei unui designer sa le faca o treaba cat de cat ok). Nu cred ca poti avea pretentii de la un proiect cand tu nu poti sa-i asiguri un minim de identitate vizuala. Nu vreau sa dau exemple de astfel de blogguri/proiecte, dar poate imi dati voi in comentarii.

Identitatea vizuala este foarte importanta pentru orice tip de site. Este primul lucru care vine in contact cu cititorul. O mizerie de blog din punct de vedere vizual nu va fi capabil sa isi tina vizitatorii mai mult de 2 secunde.

Si acum, revenind la intrebarea din titlu, va invit pe toti sa raspundeti la ea si sa dati si ceva argumente.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: