Guest post VICIOS – Bloggingul – drog sau viciu ?

Salutare din nou. Emil Calinescu sunt, student, doctorand si blogger. Pentru ultimul defect vinovat este CEL MAI MINUNAT BLOG.

Despre acest ultim defect vreau sa si scriu astazi. Sau ma rog, calitate. Despre drogul numit blog am scris mai demult, dar am si facut, in treacat, o referire zilele trecute.

Prima oara scrisesem ca blogul ar fi un drog. Drog, blog, chiar rimeaza. Da, blogul poate fi considerat si drog. Pot fi gasite multe asemanari cu drogurile.

Dar acum stateam sa ma gandesc : parca ar fi mai degraba un viciu. Stiti voi, voi fumati. Vreti sa va lasati, va dauneaza, dar nu puteti. Si totusi, fumatul, vazut obiectiv, nu are numai efecte dauntoare. As putea enumera :

-          Fumatorul are in general o imagine mai buna, mai ales daca fumezi trabuc ori chestii mai extravagante. Un om de afaceri fumator puncteaza la imagine.

-          Multi s-au apucat de fumat datorita anturajului. Multe prieteni s-au legat la o tigara. Stim cu totii binefacerilor socializarii. Oare le putem neglija ?

-          Altii s-au apucat de fumat la sfatul doctorilor. Erau prea nervosi si se consumau prea mult. Paradoxal, tutunul le face bine. De ce preferi sa mori : de inima sau de plamani ?

-          Multi au patit-o grav cand au incercat sa se lase. Au inceput sa manance foarte mult(ingrasare accentuata), altii au intrat in depresie. Chestii negative, mult mai grave decat simplul fapt ca fumau.

-          Pauzele de tigara la locul de munca sunt benefice. D-aia se spune ca fumatorii sunt mai eficienti. Ceilalti n-au un motiv sa faca pauza dupa o ora.

Asa-i ca sunt multe asemanari cu bloggingul ? Bloggingul nu consuma bani, dar consuma timp (ma rog, daca luam de buna afirmatia americana TIME IS MONEY, putem afirma ca bloggingul consuma bani). Datorita bloggingului ai legat prietenii… Te-ai apucat datorita anturajului (ce ba, io-s mai prost? Daca dobitocu’ ala are blog, io de ce sa n-am ?). Sau poate a scrie intr-un jurnal, fie el si public, te ajuta sa te linistesti. Psihic nu e bine sa pastrezi totul in tine. Iar la locul de munca o pauza de blogging, de 5-10 minute, sa relatezi ceva, parca prinde bine.

Iar ca avantaje ale bloggingului, as mai putea adauga :

-          Iti creezi un CV virtual, cu care te poti legitima oriunde dupa aceea ;

-          Poate da usor lumea de tine, prieteni uitati, cu care n-ai mai vorbit demult ;

-          Nu mai trebuie sa dai raportul parintilor cu ce faci : le dai doar adresa si gata :) (glumesc, bineinteles) ;

-          Candva, poti obtine si bani. Din fumat nu poti obtine in veci, tot timpul vei da ;

-          Si partea cea mai importanta, la fel ca viciul : e ceva care-ti place. Chiar sunt de neglijat placerile ?

Asa ca dragii mei, eu, viciosul oaspete al acestui blog, va doreste bloggereala placuta (daca aveti blog ; daca nu, faceti-va urgent unul) si va ureaza SALUTARI VICIOASE ! Si multumiri gazdei (mai putin vicioase ca mine) pentru ca a primit si chiar publicat acest articol VICIOS !

Ps : Bloggingul nu e un drog, pentru ca nu creeaza dependenta fizica. Nu incep sa te doara muschii daca nu bloggeresti :) E viciu, sau hai, un drog usor. O iarba virtuala asa :)

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Guest post VICIOS – Bloggingul – drog sau viciu ?”

  1. [...] Parintele cu UN NEURON   Cristi Mitroi  Irina Baragoi  Kathy   Victoria  [...]

  2. [...] Doru, Irina Baragoi (singura care a mai ramas cu mine si cu baietii ), Aura Rusu, Cristi Rusu, Cristi Mitroi ( se pare ca e marfa omu’ [...]

  3. [...] cei prezenți i-am băgat aici, în aceeași oală:  Angela, Alex, Aura și Cristi Rusu, Crisego, Cristi Mitroi, Despina, Diana, Doru, Emil, Flyerboy, Giulia, Lucianna, Kathy, Laura Meleaca, Spanac, Teodor, [...]

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: