Moartea unui microb in lumea copiilor

„Igiena acasa si la scoala” este un proiect educational la nivel national. Tinta proiectului sunt in primul rand piticii de gradinita dar si elevii de gimnaziu.

Proiectul are formatul unui concurs si se adreseaza gradinitelor, scolilor primare si gimnaziale si se desfasoara in 10 judete: Bucuresti, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Gorj, Dolj, Ialomita, Olt, Tulcea si Valcea.

Scopul proiectului este responsabilizarea copiilor prin intermediul cadrelor didactie si al parintilor in ceea ce priveste igiena personala si colectiva, intrucat aceste aspecte sunt deosebit de neglijate in Romania- avem si un studiu in acest sens.

Proiectul este realizat cu sprijinul McCann PR si Domestos.

Mai multe detalii gasiti pe zeromicrobi.ro.

Echipele de copii coordonati de cadrele didactice au trebuit sa construiasca o poveste in imagini pe tema igienei, un fel de benzi desenate.

Acum s-a ajuns la faza de jurizare, faza ce se va incheia pe 29 mai.

Eu sustin povestea PATANIA LUI RAZVAN, BAIETELUL CARE LIPSEA MEREU DE LA GRADINITA, pentru simplul fapt ca este creata de copiii de la Scoala cu clasele I – VIII Nr.5 “Aviator Petre Ivanovici” din Bailestiul meu.

Iar acum fac apel catre voi sa intrati aici(pt gradinite) si aici(pt gimnaziu) pentru a gasi scoala pe care vreti s-o sustineti.

Si asa, de final, sa dau si eu cu ilustratul privind moartea unui microb, vazuta de copilul din mine.

Cei care aveti blog puteti sa-i sprijiniti si printr-un articol, iar ca sa fie mai amuzant  iti propun sa raspunzi pe blog printr-o ilustratie – oricat de naiva – la una dintre intrebarile: Ce crezi ca se intampla cand moare un microb?/ Cum iti imaginezi moartea unui microb?

Desenati!

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: