Copiii și rețelele sociale

Ca părinte, este greu să îți lași copilul să stea în fața calculatorului, gândindu-te la ochii și sănătatea copilului tău și la faptul că în viitor va sta destul în fața calculatorului(școală, job).

Însă, lupta cu calculatorul și rețelele sociale este din start pierdută. Copiii sunt atrași de acestea din ce în ce mai mult și, practic, nu prea mai avem ce face.

Știm cu toții că, de cele mai multe ori, rețlele ca HI5 sau facebook nu oferă deloc o educație bună pentru copii, existând riscul ca aceștia să fie supuși materialelor cu conținut pentru adulți.

Strengari.Ro este un site care și-a propus cu succes crearea unei comunități online pentru cei mici, un loc de joacă sigur, ferit de problemele zilnice ale adulților și de conținutul adult care abundă pe internet.

Odată inregistrat în comunitatea ștrengarilor, copilul tău are acces la jocuri, activități constructive sau chiar un chat. Toate acestea având avantajul interacțiunii cu alți copii ștrengari ai acestui site pentru copii.

Ca în orice site-rețea socială, ai opțiunea de a-ți face o listă de prieteni ștrengari, cu care poți coresponda prin mesaje sau vă puteți juca . Eu tocmai mi-am făcut un nou prieten, pe Răducu.

În cadrul activităților, aveți pagini de colorat pentru cei mici, jocuri Descoperă diferențele sau puteți afla acum să îl desenați pe Piu.

Tu și copilul tău veți avea ocazia să citiți povești captivante, cum ar fi Comoara din pădure sau Cuibul de păsări.

În cadrul meniului Pagina mea îți poți decora propria cameră cu obiecte cumpărate cu bănuți virtuali, poți scrie în propriul jurnal sau îți poți vizualiza lista de prieteni pentru a afla cine este online.

Meniul Școlare vă oferă o sumedenie de informații utile, cum ar fi lista grădinițelor din țară localizate după adrese, pentru a vedea ce grădiniță este mai aproape de căminul tău. Tot aici puteți găsi anunțuri ale profesorilor care oferă meditații la diferite materii școlare.

În speranță că am reușit să vă captez atenția cu acest site, nu-mi rămâne decât să vă urez  “Distracție plăcută” în universul ștrengarilor de pe site-ul de copii.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: