Jocuri Gratis – Review

logo_jocurigratis
Jocuri Gratis este un site ce îşi propune crearea unei baze cu jocuri gratuite. Jocurile sunt în format flash şi pot fi accesate din prima pagină a siteului prin maxim 3 clickuri.

Siteul este optimizat atât pentru Internet Explorer cât şi pentru Mozilla, Opera, Chrome sau Safari, deci din acest punct de vedere nu veţi avea probleme.

Descrierea din câmpurile meta este exagerat de lungă, potrivindu-se mai degrabă unei rubrici Despre noi:

“Acesta este locul distractiei unde poti juca jocuri gratis cu masini, jocuri gratis pentru fete,jocuri gratis pentru copii, jocuri de gatit. Zilnic adaugam jocuri noi din toate categoriile”

Aduc la cunoştiinţă că motorul de căutare google valorifică content-ul unui  site destul de bine, nefiind nevoie de o descriere meta exagerată.

Designul este compact, fiind potrivit pentru acest tip de site.

Se remarcă totuşi lipsa unui favicon.

Headerul este aerisit, conţinând logo-ul siteului şi o imagine reprezentativă cu câţiva eroi de jocuri. Structurarea rubricilor în blocuri permite vizualizarea şi navigarea mai uşoară printre informaţiile siteului.

Meniul este compus din imagini .png frumos combinate dar cu mici probleme de corelare cu titlurile din meniu. Exemplu: imaginea de hover pe “Download jocuri gratis” este prea mică, neacoperind în totalitate lungimea textului.

Subsolul (footerul) nu este aglomerat de informaţii nefolositoare, aici fiind amplasate date despre parteneri şi copyright.

Schema de culori este potrivită scopului siteului, fiind lipsită de culori stridente care ar putea afecta vizualizarea optimă.

site_jocurigratis

Asezarea textului în pagină are aliniere stânga, ceea ce nu dă foarte bine. Se recomandă folosirea aliniamentului justify.

Funcţionalitate şi ergonomie

Din punct de vedere funcţional, www.jocurigratis.ro se prezintă bine. Nu am găsit linkuri moarte iar informaţiile pot fi uşor accesate.

Funcţia de căutare este prezentă în partea dreaptă, într-un bloc propriu, având şi o listă cu ultimele 12 căutări care este actualizată în momentul efectuării căutării.

Tot în ajutorul celor care se joacă pe acest site a fost creată şi rubrica Cele mai jucate jocuri, având astfel acces rapid către jocurile populare.

Siteul de Jocuri prezintă şi o funcţie Adaugă joc, prin care vizitatorii pot adăuga jocuri noi, ce vor putea fi disponibile după aprobare.

adauga_joc

Categoria Sugestii din meniu nu îşi demonstrează prin nimic existenţa, putând fi adăugată o frază în categoria Contact prin care să se înştiinţeze vizitatorul asupra faptului că poate trimite sugestii pe adresa de e-mail furnizată.

Momentan, categoria Download Jocuri Gratis nu conţine informaţii.

Siteul se încarcă relativ uşor raportat la conţinutul acestuia, informaţiile fiind bine structurate din acest punct de vedere.

Utilizatorul poate alege dintr-o gamă largă de categorii, care este în continuă creştere. Vă pot asigura că veţi găsi jocuri care să vă placă, funny, antrenante şi distractive.

Deci nu rataţi www.jocurigratis.ro, un site cu jocuri online care vă va capta atenţia.

Acest articol participă la concursul Analizeaza Jocuri Gratis si castiga o consola Nintendo Wii! organizat de Jocuri Gratis şi Blogatu.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Jocuri Gratis – Review”

 1. Petra says:

  Adevarul este ca e un site foarte bun de pierdut vremea pe net cu niste jocuri haiose si usoare :)

 2. Zaza says:

  Te-am trecut in blogroll.
  Ma poti trece:
  Nume: Zazulina
  Blog: http://www.zazulina.info
  Multumesc:)

 3. Goldmidas says:

  Sarumana Roxy

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: