Atunci când creăm un banner trebuie să luăm în calcul o serie de factori:
- mărimea bannerului;
- formatul fişierului (png, jpg, gif);
- imagine statică sau animată;
- utilizarea unui logo;
- mesaj scurt şi concis.
Mărimea bannerului
Primul lucru ce trebuie pus la punct este mărimea bannerului. Aceasta este un lucru esenţial din moment ce trebuie ştiut încă de la început de cât spaţiu vei avea nevoie pentru designul bannerului. Aceste mărimi sunt standard. Mai jos avem câteva exemple cu cele mai populare.
Banner
Half banner
Square banner
În cele mai multe cazuri, mărimea bannerului va fi determinată de proprietarul siteului care îl va găzdui.
Formatul fişierului
Există multe formate din care putem alege. Totuşi, formatul ales va fi influenţat de scopul bannerului. De exemplu, dacă ne trebuie un banner animat, atunci vom alege un format care suportă animaţiile, cum ar fi .gif sau flash. De asemenea, trebuie avut în vedere numărul de culori pe care formatul ales îl suportă. De exemplu png-8 suportă un număr de 256 de culori, ceea ce înseamnă că nu este potrivit pentru un banner care va folosi o fotografie sau părţi de fotografii.
Este esenţial să încercaţi să aduceţi fişierul la o mărime cât mai mică (KB). Un banner care se încarcă prea greu nu va fi apreciat de cel care îl publică şi nici de vizitatorii acestuia. Prin urmare bannerul nu se va dovedi prea efectiv.
Imagine statică sau animată
Banner animat
Cele două bannere sunt foarte bine realizate. Sunt curate, atractive şi cu un mesaj concis. Dacă le studiem mai bine vom observa că fişierele sunt destul de mici (6-7 KB). De asemenea, bannerele au ca element un logo pentru a distinge clar acel site faţă de altele.
Animaţia primului banner nu este grosolană, şi reuşeşte să capteze atenţia vizitatorilor. Observaţi că la început este doar o imagine statică, schimbându-se după o scurtă întârziere.
Sunt sigur că toţi aţi dat peste acele animaţii gen “You are the winner!” cu blinkuri exagerate după care nu mai ştii nici unde te aflii iar ochii te dor îngrozitor. Aţi ajuns cu toţii să le urâţi şi cu siguranţă nu o să mai daţi click pe ele. Deci, ţineţi animaţia bannerelor la un nivel rezonabil şi plăcut ochiului.
Utilizarea unui logo
Un logo este un element important într-un banner. Practic te identifică pe tine ca afacere, site astfel încât vizitatorii te vor recunoaşte mai uşor. Şi este un fapt dovedit că un vizitator memorează mai bine o reclamă atunci când aceasta conţine elemente vizuale.
Mesaj scurt şi concis- atât. Un banner nu trebuie să conţină paragrafe întregi de text. Nimeni nu stă să le citească. Un mesaj scurt şi care să îndemne vizitatorul să dea click. Atât.
Eu sunt de acord cu bannerele simple si elegante
[...] Crearea bannerelor [...]
[...] Crearea bannerelor Mon Jun 14, 2010 16:07 pm Atunci când creăm un banner trebuie să luăm în calcul o serie de factori: – mărimea bannerului; – formatul fişierului (png, jpg, gif); – imagine statică sau animată; – utilizarea unui logo; – mesaj scurt şi concis. Mărimea bannerului Primul lucru ce trebuie pus la punct este mărimea bannerului. Aceasta este un lucru esenţial din moment ce trebuie ştiut încă de la [...] [...]