Proiectarea unei campanii de marketing direct, prin e-mail(1)

Începând de azi veţi putea citi o serie de lucrări educative despre realizarea unei campanii de marketing prin e-mail profesioniste.

Marketingul prin e-mail nu presupune doar creativitate. Marketingul prin e-mail a devenit o parte esenţială, integrată în marketingul electronic.

În lucrarea de faţă vom acoperi atât subiectul unei campanii mari şi creative de marketing prin e-mail, dar şi descrierea unei strategii de a integra emailul în mixajul comunicaţiilor existente în prezent.

Vom şti cum să folosim e-mailul în suportul tuturor etapelor din ciclul de viaţă al unei afaceri, al managementului relaţiilor clientelare.

Vom învăţa să folosim e-mailul pentru o varietate de aplicaţii marketing: instrument de promovare, instrument de comunicare(newsletters), instrument de cercetare şi suport pentru clienţi.

I) Integrarea e-mailului în strategia de marketing direct

1. Planificarea unei campanii prin e-mail şi conceperea unor mesaje eficace

2. Managementul unei campanii prin e-mail

Pentru că aplicaţiile de reporting, analiză şi datamining , precum şi softurile de e-mailing poate nu sunt la îndemâna oricui, vă prezint în continuare o listă cu aplicaţiile de care aveţi nevoie. În acest fel, până vom ajunge la capitolele despre culegerea datelor sau rutarea e-mailurilor, veţi avea timp să le procuraţi.

Editor Software Observaţii Site
Cognos IBM Cognos 8,5 Soluţia acoperă întreg lanţul decizional: de la extragerea datelor la reporting, analiză, scorecarding, până la difuzarea proactivă a informaţiei. http://www-01.ibm.com/software/data/cognos/products/cognos-8-business-intelligence/capabilities.html
Gammadyne Mailer Unul ditre cele mai utilizate şi mai complexe pachete de e-mail http://www.gammadyne.com/mmail.htm

O alternativă la Cognos este SPSS (http://www.spss.com/), soft preluat de asemenea de către IBM.

Un puternic instrument de reporting este şi Crystal Report , prin al său Crystal Decision.

Urmăriţi partea a 2-a pentru a afla de ce trebuie să faceţi marketing prin e-mail şi multe altele.

Pentru cei care vreţi să aflaţi mai multe despre marketingul online vă recomand site-ul lui Yan Claeyssen şi cărţile acestuia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Please leave these two fields as-is: